De Verticale Reflexzonetherapie, ook VRT genoemd, is een specialisatie die door de Engelse Lynne Booth in de laatste jaren ontwikkeld is.

Een allesomvattende complete VRT – behandeling duurt ca 20 minuten, aansluitend is een drukpuntbehandeling in samenwerking met de cliënt mogelijk. De VRT – zelfhulptechnieken stellen u in staat regelmatig zelf lichte blokkades op te heffen.

Deze behandeling wordt uitgeoefend op de gewichtdragende voeten, de cliënt staat en de therapeut knielt of zit op de grond.

In het staande lichaam kan de prikkel binnen enkele seconden verder gegeven worden, omdat de cellen door de druk in direct contact met elkaar staan. Bij aandoeningen van het bewegingsapparaat reageert het lichaam dan ook zeer snel met ontspanning en meer energie.

Op deze korte verticale behandeling volgt meestal een ontspannende massage van de voeten, waarbij de cliënt in de behandelstoel zit. Zo kunnen de sterke prikkels van de VRT in het lichaam verwerkt worden. In deze ontspannende behandeling kan de afweer gesterkt en de werking van de hormoonklieren gestimuleerd worden.